Kinesitherapie voor muzikanten
Kinesitherapie voor muzikanten Tom Lattré

Kinesitherapie voor muzikanten

Muzikanten gebruiken hun handen en vingers om hun instrument te bespelen. Dit doen ze  hard of zacht, snel of traag, ... en proberen zo emotie in de partituur te brengen.


Het zijn als het ware echt topatleten wanneer ze oefenen en zich voorbereiden voor een examen of optreden, ongeacht hun status als amateur of professioneel.


De passie voor de muziek gaat zeer ver en is het is zeer jammer mocht iemand zijn passie niet meer kunnen uitvoeren door een letsel of sluimerend probleem.


Zoals bij iedere topsporter kan er een lichamelijk probleem optreden waardoor de prestatie minder goed zal zijn. Bij muzikanten is dit net zo en ook zij hebben nood en recht op een deskundige begeleiding en opvolging.


Tijdens een behandeling zoeken we ook naar de oorzaak van het probleem. Dit is in vele gevallen al een tijdje  "onzichtbaar" aanwezig en zorgt zo voor de problemen.


De trigger om mij in deze materie te gaan verdiepen is omdat ik 2 jonge muzikale zonen heb. Hun oefenmomenten op de gitaar en de piano deden me beseffen dat dit voor de handen en vingers zeer moeilijk moet zijn.